Μύκονος

Η Μύκονος είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, γνωστή για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και την έντονη νυχτερινή της ζωή. Η ομορφιά του νησιού είναι ένας συνδυασμός από τα ασβεστωμένα σπίτια, τα στενά δρομάκια, τις εκκλησίες, τους ανεμόμυλους, τον γαλάζιο ουρανό, τον ζεστό ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά. Η Μύκονος είναι επίσης ένα σημείο που θα συναντήσει κανείς πολλές διασημότητες με λάμψη που αγγίζει όλους τους επισκέπτες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε σε αυτό το όμορφο ελληνικό νησί και πολλά μέρη να επισκεφτείτε! Είτε ψάχνετε για χαλάρωση, είτε θέλετε να διασκεδάζετε όλη μέρα η Μύκονος είναι το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Η Μύκονος, όμως, δεν είναι μόνο η ατελείωτη διασκέδαση, είναι και η φιλοξενία των ανθρώπων της, το παρελθόν που συναντά το παρόν, η γεύση ενός παραδοσιακού ντόπιου μεζέ, μια φωτογραφία που θυμίζει τις τέλειες διακοπές, αλλά πάνω από όλα είναι ένα κομμάτι της καρδιάς σας! Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να ερωτευτείς τη Μύκονο και αυτή η αγάπη σίγουρα θα κρατήσει για πάντα!

Οι παραλίες

Η Μύκονος έχει 23 πανέμορφες παραλίες, προσβάσιμες με αυτοκίνητο, μερικές από τις οποίες είναι παγκοσμίως γνωστές για τη χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους. Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού, οι οποίες ασφυκτιούν απο κόσμο, ιδιαίτερα την υψηλή τουριστική περίοδο, όπως το Super Paradise, ο Πλατύς Γιαλός, η Ψαρού και ο Ορνός.

Αν ψάχνετε για πιο ήρεμη κατάσταση, κατευθυνθείτε προς τη βόρεια ακτή του νησιού, όπου θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε πολύτιμες στιγμές ξεκούρασης κάτω από τον ήλιο! Οι παραλίες στη βόρεια πλευρά του νησιού είναι λιγότερο οργανωμένες και ιδανικές για ζευγάρια και οικογένειες. Ο κατάλογος είναι πραγματικά ατελείωτος και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ταιριάζει στη διάθεσή του.

Αξιοθέατα

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Μύκονο είναι σίγουρα οι ανεμόμυλοι και η Μικρή Βενετία. Μια δημοφιλής γειτονιά, που ονομάστηκε έτσι επειδή τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω από τη θάλασσα. Περπατήστε στα Ματογιάννια, μια κοσμοπολίτικη περιοχή στην καρδιά της πόλης της Μυκόνου. Πηγαίνετε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1905 και φιλοξενεί ευρήματα από τη γειτονική Ρήνεια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου είναι μικρό, αλλά διαθέτει, μεταξύ άλλων, σημαντικές αρχαιολογικές συλλογές αγγείων, γλυπτών, αγγείων και επιτύμβιες στήλες, που έχουν μεταφερθεί από την αρχαία Δήλο, τη γενέτειρα του Απόλλωνα, του θεού του φωτός. Επισκεφθείτε επίσης το Ναυτικό Μουσείο, όπου εκτίθενται αντικείμενα που αναδεικνύουν τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αν αγαπάτε την τέχνη, πηγαίνετε στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου μπορείτε να θαυμάσετε έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.